Utánvétes szállítás elérhető

Visszakuldes/Csere/Panasz

VISSZAKÜLDÉS
(Szerződéstől Való Elállás)

1. Csomagold be a termékeket és töltsd ki az űrlapot

A pénzeszközök elszámolásának felgyorsítása érdekében javasoljuk, hogy töltsd ki a visszaküldési űrlapot, amely ugyanazon az oldalon található, mint a vásárlási bizonylat (a megrendelés kézhezvételének napján elektronikusan kaptad az e-mail címedre).

Nyomtasd ki, majd helyezd a dobozba a visszaküldött cipővel együtt. Ellenőrizd, hogy minden mezőt kitöltöttél-e.

Ha valamilyen okból nincs meg az űrlapod, le is töltheted a sablont. 

Kérjük, ügyelj a csomag gondos biztosítására és megfelelő csomagolására (javasoljuk, hogy csomagold a dobozt papírba vagy fóliába, és szalaggal zárd le).

Kattintson ide a visszaküldési űrlapért

A VISSZATÉRÍTÉS NEM VONATKOZIK AZ ALÁBBIAKRA:

A visszavételi jog nem érvényes, ha a megrendelt termékek zárt csomagolásban szállított termékek, amelyeket egészségügyi vagy higiéniai okokból nem lehet visszaküldeni.

2. Küldd el a termékeket – akár 30 napod is van rá!

A csomagot a visszaküldött termékekkel a következő címre küldd el nekünk:

A kedvezményezett neve: “Inout Trade” LTD
Cím: Bul. Lipnik 106,
Város: Ruse
Ország: Bulgária
Postai irányítószám: 7000
Telefonszám: +359 88 960 0206

Ne feledd, hogy nem fogadunk el utánvétes csomagokat vagy a gyűjtőhelyekre (például csomagküldő automaták) küldött csomagokat. A visszaküldött termék visszaküldésének költségei a Vevőt terhelik.

3. Várd meg a visszatérítést

Az összeget 14 munkanapon belül visszatérítjük attól az időponttól számítva, amikor a visszaküldött termékek megérkeztek raktárunkba.

Az ügylet költségeit arra a számlaszámra térítjük vissza, amelyről a megrendelés kifizetésre történt. Utánvétes fizetés esetén az összeget a visszaküldési űrlapon megadott bankszámlaszámra utaljuk vissza.

E-mailben értesítünk a pénz visszatérítéséről.

CSERE

1. Küldd vissza a termékeket

A Anna Budapest üzletben az áruk cseréje a kiválasztott cikkek visszaküldése (a szerződéstől való elállás), majd egy új független megrendelés benyújtása és kifizetése útján történik.

Járj el a visszatérítés részben leírtaknak megfelelően.

2. Adj le egy új megrendelést

Az új megrendelést leadhatod már a termékek visszaküldésének napján is. Megrendeléskor bármilyen más modellt, méretet és színt választhatsz. Ne felejtsd el kifizetni az új megrendelést (utánvéttel, PayU-val, PayPallal vagy hitelkártyával). 

PANASZ

1. Készíts képet a sérült termékről

Ha sérült terméket kaptál tőlünk, kérjük készíts róla képet, amelyen a sérülés jól látható.

2. Küldd el ezt a képet az Ügyfélszolgálatnak

Panasz, reklamáció esetén, kérjük küldd el a sérült termékről/termékekről készült képet az Ügyfélszolgálatnak az alábbi e-mail címre: info@annabudapest.com.

Ügyfélszolgálatos kollégáink tájékoztatnak téged a reklamáció teljes folyamatáról. 

3. Várj a visszautalásra

A reklamáció elfogadása után az összes visszatérítéése azonnal, 14 munkanapon belül attól a pillanattól számítva, hogy elküldted nekünk a sérülésről készült képeket. A z összeg visszatérítése arra a számlaszámra történik, amelyről a megrendelés összegének kifizetése történt, vagy arra a számlaszámra, amelyet megadtál munkatársunknak.